Tirsdag varslet konsernsjef Sigve Brekke i Telenor at selskapet skal redusere bemanningen med 3000 ansatte i løpet av tre år. Kostnadskutt for flere milliarder står for tur. Torsdag fikk de ansatte i Telenor Norge beskjed om at 170 personer mister sine jobber.

Hovedtillitsvalgt i El og it i Telenor Norge, Kenneth Pettersen, er bekymret for utviklingen.

– Det er klart det er tøft å gå gjennom nedbemanninger. De ansatte kjenner på usikkerheten og om de har en fremtidig jobb i Telenor, sier Pettersen.

«Effektivisere Telenor Norge»

Ledelsen understreker at noe av nedbemanningen skyldes teknologiskifte.

– Nedbemanningen er også drevet av et stort teknologiskifte vi står midt opp i, sier administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge.
– Nedbemanningen er også drevet av et stort teknologiskifte vi står midt opp i, sier administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

– Vi har en nedbemanning på 170 kolleger som et resultat av et kontinuerlig arbeid med å effektivisere Telenor Norge. Nedbemanningen er også drevet av et stort teknologiskifte vi står midt opp i, der vi blant annet skal skifte ut det tradisjonelle kobbernettet med fiber og mobilnett. Kundene forventer også en tettere oppfølging og betjening, sier administrerende direktør Petter-Børre Furberg i Telenor Norge til DN.

Furberg holdt ingen allmøte i dag om nyheten. Beskjeden ble gitt av andre ledere i divisjonene etterfulgt av avdelingsmøter.

– Jeg var nede i kantinen og spiste lunsj før du ringte. Det er en vanskelig dag for mange, men jeg vil si at folk tar det med fatning, sier Furberg.

Nedbemanningen ble annonsert torsdag og avsluttes ved utgangen av mars. Da vil alle få beskjed om de er innplassert i det nye organisasjonskartet. Ny organisasjon er på plass 1. mai.

Telenor Norge kutter 170 ansatte i fire divisjoner: Bedrift, mobil, fastnett og bredbånd, og wholesale, som blant annet betjener kunder som vil kjøpe kapasitet i Telenors nettverk.

– Denne prosessen blir styrt etter norske lover og regler, og starter nå. Alle vil få tilbud om individuelle sluttavtaler og tilbud om støtte underveis i prosessen, som hjelp til å søke nye jobber og intervjutrening.

– Er nye nedbemanninger på trappene i nær fremtid?

– Vi kan aldri utelukke nye nedbemanninger i fremtiden. Kundene forventer at vi kontinuerlig forbedrer oss, svarer han.

Kraftig norsk nedbemanning

Hovedtillitsvalgt for El og it i Telenor Norge, Kenneth Pettersen, stiller spørsmål om nødvendigheten av kuttene.

– Vi er redd for at selskapet går glipp av fremtidige inntekter når selskapet nå skal kvitte seg blant annet med selgere som betjener våre største kunder.

Telenor Norge har i dag 3450 ansatte. Fra 2015 til 2019 er det cirka 400 medarbeidere som har inngått sluttavtale med Telenor Norge i forbindelse med nedbemanning.

LO-forbundet El og it har i dag mellom 700 og 800 yrkesaktive Telenor-medlemmer.

– For noen år siden var antallet mangedoblet, sier Pettersen.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor meddelte på selskapets kapitalmarkedsdag tirsdag at konsernet ville få langt færre ansatte i de kommende årene.
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor meddelte på selskapets kapitalmarkedsdag tirsdag at konsernet ville få langt færre ansatte i de kommende årene. (Foto: Per Thrana)

Selskapet har de siste årene redusert antall ansatte i Norge. I år 2000 hadde Telenor 20.000 ansatte i Norge. Reduksjonen skyldes en blanding av utskillelse og salg av virksomheter og nedbemanninger. Totalt planlegger konsernledelsen å redusere bemanningen for selskapets virksomheter i Norden og i Asia med 15 prosent frem til 2023. Det tilsvarer 3000 personer. Noen av de berørte kan få ny arbeidsgiver ved tjenesteutsetting – såkalt outsourcing.

– Frykter du for El og it-forbundets eksistens i Telenor?

– Det er klart at så lenge de kutter ansatte, blir det stadig færre medlemmer, sier Pettersen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.