Like etter at Sigve Brekke ble Telenor-sjef i august ifjor, besluttet han å sette eierposten i Vimpelcom på salgslisten.

Nær ett år senere er aksjeposten fortsatt ikke solgt.

- Vi har hentet inn finansielle rådgivere som hjelper oss med å planlegge hvordan salget skal foregå, men vi vet ikke hvordan strukturen vil se ut. Vi er i en planleggingsfase, sier Brekke til nyhetsbyrået Reuters torsdag.

Konflikter

Telenor har siden slutten av 1990-tallet vært aksjonær i mobilselskapet Vimpelcom. Eierskapet har vært preget av konflikter med den andre storeieren, den russiske oligarken Mikhail Fridmans investeringsselskap som i dag heter Letter­One.

Telenor eier 33 prosent av aksjene og har 43 prosent av stemmene i Vimpelcom, som har virksomhet blant annet i Russland og en rekke tidligere Sovjet-stater.

Aksjeposten er i dag verdt rundt 2,4 milliarder dollar, som tilsvarer i overkant av 20 milliarder norske kroner.

Vimpelcom erkjente i februar at selskapet har betalt store beløp i bestikkelser til presidentdatter Gulnara Karimova for å få innpass i mobilmarkedet i Usbekistan. Selskapet vedtok en bot på 795 millioner dollar (6,8 milliarder kroner) til amerikanske og nederlandske myndigheter.

Vanskelig prosess

Etterforskningnen av korrupsjonsmistankene i Vimpelcom har gjort salgsprosessen vanskelig for Telenor. Brekke var tydelig på at etterforskningen måtte avsluttes før Telenor kunne forvente å få solgt aksjene.

Men tidligere i år sa Brekke at Telenor kunne gå mer aktivt frem med salgsprosessen etter Vimpelcom-forliket.

- Vi vil gå ut og finne aktuelle kjøpere og sette igang dette på "full steam". Men dette er en prosess som kan ta tid. Det er ikke slik at vi bare skal droppe aksjene over natta. Vi må finne en måte å selge dette på på en ordentlig måte, sa Brekke til DN.

I mai ble det kjent at Telenor skal ha vært i samtaler med potensielle kjøpere av eierandelen i det omstridte selskapet.

Brekke ønsket ikke da å navngi de potensielle kjøperne Telenor var i snakk med.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Oljeprisen stiger over 50 dollar fatet

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

- Det blir et tema hvis oljeprisen faller under 40 dollar  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert: