Telenor har innrømmet at de ser på muligheter for å komme seg inn i det enorme indiske telemarkedet. Nå ser det ut som om én slik sjanse falt i fisk.

Telecom Italia slo nemlig Telenor i kampen om et samarbeid med Unitechs telekomvirksomhet i India, melder Economic Times torsdag.

Les også: Telenor i India-samtaler

Telenor vil inn i rakettmarked

Krevde kontroll
Telecom India vil nå gå inn med to milliarder dollar for 49 prosent i et fellesselskap med Unitech. For sin andel på 51 prosent i selskapet vil Unitech bidra med sine tildelte lisenser for 22 telekomsirkler i India, og etableringen vil skje ved utstedelse av aksjer mot Telecom Italia.

Flere indiske nettsteder skriver at det var Telenors krav om majoritetsandel i selskapet som gjorde at de tapte i kampen. Det samme gjelder Zain.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.