Telenor Norge fortsetter moderniseringsprogrammet i fastnettvirksomheten.

Samtidig effektiviserer selskapet teknologiorganisasjonen.

Endringene vil medføre en bemanningsreduksjon på om lag 170 fast ansatte i de to divisjonene. Selskapet avslutter også kontrakter med 85 konsulenter.

Det opplyses i en melding onsdag.

Forenkler

Målet med arbeidet er å forenkle arbeidsprosesser og sikre en mer effektiv utbygging av infrastruktur og utvikling av nye tjenester, fremgår det.

- Den teknologiske utviklingen i telekombransjen skjer svært raskt og både den nasjonale og internasjonale konkurransen er krevende. For at Telenor fortsatt skal være den beste telekomaktøren i det norske markedet i årene som kommer, er vi nødt til å modernisere. Endringene vi nå gjennomfører vil dessverre føre til noe overtallighet, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge i meldingen.

Telenor vil også fortsette å redusere bruken av eksterne konsulenter, som medfører at kontrakter med om lag 85 konsulenter vil bli avsluttet, fremgår det.

Forstår behovet

ABC Nyheter skriver at beslutningen om nedbemanningen ble kjent på et allmøte onsdag, og at de ansatte som mister jobben vil få beskjed innen 5. oktober.

Konserntillitsvalgt for NITO, Harald Stavn, sier at ledelsen begrunner tiltaket med at man skal effektivisere.

– Vi skjønner det er behov for å gjøre ting raskere og mer effektivt, men synes tidspunktet er utfordrende nå som oljebransjen og hele leverandørindustrien står i kø for å kaste ut folk, sier Stavn.

Han sier det er såpass stor ledighet i markedet at Telenor burde ventet.

Ifølge Stavn vil de fleste berørte få gode sluttpakker eller nyte godt av Telenors spesialordninger for ansatte over 58 år. De som etter det blir overtallige, vil få bistand til å søke jobber andre steder i konsernet.

Les også: Vil ta 60 kroner for bompassering

Slik vil MDG endre Oslo

Verdens største bryggeri-konsern vil kjøpe hovedkonkurrenten

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik knyter du den perfekte tynne slipsknuten:

Slik knyter du den perfekte tynne slipsknute
Slik knyter du en fin tynn slipsknute
00:42
Publisert: