Næringsminister Monica Mæland (H) mener Telenor må lete spesielt etter kvinner i jakten på ny konsernsjef.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas skal byttes ut rundt årsskiftet. Selv om Mæland ikke vil blande seg direkte inn, sender hun et signal til telegiganten om at den neste konsernsjefen bør være en kvinne, skriver VG.

– I eierskapsmeldingen er det et punkt hvor vi har strammet inn og det er et greit signal: Kvinner skal opp og fram i ledelse. Vi har for få kvinnelige ledere i Norge. Det betyr ikke at vi skal ha en kvinnelig toppleder i Telenor, men at de skal være obs på den problemstillingen, sier hun.

Staten eier 54 prosent av Telenor. Blant favorittene til å overta konsernsjefsstolen er blant andre selskapets Asia-sjef Sigve Brekke og Berit Svendsen i Telenor Norge, skriver avisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Telenor får milliongebyr etter mobilproblemer

 
Kepler nedgraderer Telenor