Mediekonsernet Schibsted og telekomkonsernet Telenor melder fredag om at de gjør felles front mot flere asiatiske rubrikkmarkeder i samarbeid med Naspers og Singapore Press.

Analytikere tror avtalen er strategisk viktig og øker sannsynlighetene for suksess i fremvoksende økonomier betydelig. I første rekke gjelder avtalen Brasil, Indonesia, Thailand og Bangladesh.

«Konsekvensen blir på den ene siden at konkurransen innen online rubrikkannonser i disse markedene dempes og på den annen side at de løpende underskuddene i en oppbyggingsfase, samt de nye partnernes respektive investeringsbehov, reduseres», skriver DNB Markets i morgenrapporten.

Fondsfinans viser til at avtalen vil gi Schibsted 25 prosent av markedslederskapet i Brasil, og at rubrikkannonsesidene til Naspers og Schibsted er de soleklart største i landet.

De trekker spesielt frem at avtalen vil bidra til et positivt bruttresultat (ebitda) på grunn av at de reduserer investeringskostnader gjennom å unngå av kjempe om nummer én-posisjonen.

Danske Bank Markets vil høyne resultatestimatene til Schibsted ettersom de venter redusert investeringsutgifter.

Schibsted venter at transaksjonen vil gi en regnskapsmessig gevinst i størrelsesorden 300-400 millioner kroner og at investeringer i Online rubrikk som påvirker Schibsteds resultatregnskap sannsynligvis vil gå betydelig ned i tiden som kommer.

«Samtidig er selskapet forberedt på å investere de beløp som er nødvendig for å utvikle ledende posisjoner», skriver Schibsted.

Kursmålet til Danske Bank Markets oppjusteres fra 450 til 500 kroner på Schibsted.

Eierstrukturen i Brasil vil være 50 prosent Naspers og 50 prosent SnT Classifieds, som er et likeverdig partnerskap mellom Schibsted og Telenor.

I Indonesia er eierstrukturen 64 prosent Naspers og 36,0 prosent 701 Search, som er et likeverdig partnerskap mellom Schibsted, Telenor og SPH.

I Thailand: 55,9 prosent 701 Search og 44,1 prosent Naspers. I Bangladesh er det 50,3 prosent SnT og 49,7 prosent Naspers.

Selskapene har annonsert en felles presentasjon kl. 10.00 fredag.

Les også:
- Et vanvittig potensial

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.