SEB høyner kursmålet på Telenor til 160 kroner fra 155 kroner. Kjøpsanbefalingen gjentas, ifølge en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.

På grunn av at Telenor forblir på sidelinjen i forbindelse med de pågående spektrumlisenstransaksjonene i India så tror analytiker Fredrik Thoresen at en «exit» fra India er i ferd med å bli mer sannsynlig.

Tidligere har Telenor sagt at selskapets fremtid i India avhenger av tilgang til nytt spektrum.

SEB-analytikeren viser videre til at Telenors nylige kommentarer rundt selskapets indiske eiendeler er mer pragmatiske, og at indiske Idea Cellular kan ha fått økt interesse for noe av Telenors spektrum.

Det indiske telekomdepartementet planlegger å starte en spektrumauksjon, som inkluderer 700 MHz-båndet, rundt midten av juli.

I SEB-oppdateringen før Telenor legger frem rapporten for første kvartal 27. april pekes det også på nylige hendelser i Thailand om at Jasmine ikke klarte å sikre finansiering for frekvensene de la inn vinnende bud på i desember.

Thoresen viser til at telekom-myndighetene i Thailand nå planlegger å auksjonere ut spektrumet på nytt. Muligheten av en fjerde aktør i mobilmarkedet i Thailands ser liten ut som følge av at Jasmine trolig forbys fra å delta. Basert på uendrede konkurranseforhold og potensielt lavere lisenskostnader vil driftsforholdene til Telenors thailandske datterselskap trolig bedres, mener SEB-analytikeren.

Les også:
- Mer trengs når virkningen er såpass beskjeden
- Det ser ikke spesielt lyst ut
For ti år siden gjorde Naf en blunder. Nå er denne bilen «uomsettelig» dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.