Telenor-aksjonæren Storebrand har allerede svartelistet 14 store internasjonale selskaper på grunn av grov korrupsjon. Nå vil de ha forklaring fra Telenor om VimpelCom-saken.

I et internt notat fra pensjons- og forsikringsgiganten kommer det fram at Storebrand ser svært alvorlig på at Telenor etterforskes for korrupsjon i Usbekistan, skriver Klassekampen.

«Kunder i Storebrand skal være trygge på at deres penger ikke investeres i selskaper som medvirker til grov korrupsjon» heter det blant annet i notatet som avisen har fått tilgang til.

Kommunikasjonssjef Kristina Picard skriver i notatet at Storebrand har kontaktet Telenor for å få en forklaring i saken.

Leder for bærekraftige investeringer i Storebrand, Christine Meisingset, bekrefter at Telenor i siste instans kan bli selskap nummer 15 på svartelisten, men tror ikke det er sannsynlig.

– Slik saken står nå, er det ikke sannsynlig at vi utestenger Telenor, og vi har tidligere hatt god dialog med dem når det har kommet opp kontroversielle saker. Men vi er opptatt av at selskapet må rydde opp og redusere risikoen for at det skjer igjen, og hvis ikke de gjør det, kan vi ikke investere i selskapet, sier Meisingset.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Telenor offentliggjør brev i Vimpelcom-saken

 
Vimpelcom-partner dømt til seks års fengsel

 
DNB-rådgiver: - Hele opplegget stinker