Vimpelcom-saken blir behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteen tirsdag ettermiddag.

Fredag morgen ble det kjent at Telenors styreleder Svein Aaser trekker seg med umiddelbar virkning som styreleder i Telenor som følge av manglende tillit fra næringsministeren.

- Jeg har nå fått ny informasjon om saken. Dette er informasjon som både Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite og jeg burde fått tidligere. Det mener jeg er alvorlig, sier Mæland.

Fredag mottok medlemmene av kontroll- og konstitusjonskomiteen et hemmeligstemplet brev med informasjon om saken.

Forventer orientering

Komiteen behandlet håndteringen av korrupsjonsmistankene mot Vimpelcom, der Telenor eier 33 prosent og har tre nominerte styremedlemmer, i en høring tidligere i år.

Les mer: Ramsalt kritikk av Telenor

Komitemedlem Abid Raja er ikke ferdig med saken.

- Komiteen har brukt mye tid allerede, og vi er ikke ferdige med denne saken, sier Raja.

- Jeg forventer å få en orientering fra næringsminsteren, og særlig få avklart om hun har viderebragt feil opplysninger til komiteen eller ikke, sier Raja.

Han sier han også ønsker å få en avklaring rundt hva som faktisk ble sagt under høringen i vinter.

- Når vi vet det vi vet nå, er det ikke sikker at alle forklarte seg riktig. Vi må derfor få klarhet i hva som ble sagt som ikke er sant, sier han.

Raja sier det er for tidlig å si om det vil bli aktuelt med en ny høring.

Behandles så raskt som mulig

Komitéleder Martin Kolberg bekrefter overfor NTB at komiteen skal diskutere saken på møtet neste uke.

– Det må være en god grunn til at næringsministeren uttrykker mistillit til Aaser. Jeg merker meg med stor tyngde at dette er knyttet til VimpelCom-saken som Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har behandlet over lang tid, sier Kolberg til NTB.

Han mottok fredag et brev fra departementet med et brev fra Telenor som er hemmeligstemplet.

– Saken vil bli behandlet så raskt som mulig i kontrollkomiteen. Av praktiske grunner blir ikke dette før tirsdag i kommende uke, opplyser Kolberg.

DN har ikke lykkes å få en kommentar fra Svein Aaser fredag.

 

Les også: - Vimpelcom blir som en liten mygg

Telenor varsler salg av VimpelCom  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.