Det tyske nyhetsbyrået DPA melder at to personer er pågrepet for å ha planlagt et større terrorangrep i Syria. Tre andre personer ble også avhørt av politiet, men de ble så sluppet fri.

Det skal ikke være noe som tyder på at de to mennene, som er 41 og 43 år gamle, skal ha planlagt et angrep i Tyskland. De er også mistenkt for hvitvasking av penger.

41-åringen er mistenkt for å ha «ledet en islamistisk ekstremistgruppe som består av tyrkiske og russiske statsborgere fra Kaukasus-regionene Tsjetsjenia og Dagestan», opplyser politiet.

43-åringen er mistenkt for å ha sørget for finansieringen av gruppen, som skal bestå av fem personer og som har vært under etterforskning i flere måneder.

Omtrent 250 politifolk var involvert i aksjonen fredag morgen.

Les også:
DNB venter fall i boligprisene: Dette er de skumle triggerne i boligmarkedet

Schlumberger kutter 9.000 jobber
Ikke billigere billetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.