USA skjerper sikkerhetstiltakene ved flyplasser i land som har direkteflyginger til amerikanske byer på grunn av frykt for terrorangrep.

Det opplyser det nasjonale sikkerhetsdepartementet i Washington onsdag. Departementet vil imidlertid ikke utdype hvilke land eller lufthavner tiltakene gjelder.

Men bakgrunnen er frykt for at terrorgrupper i Syria og Jemen er i ferd med å lage en ny type «usynlige» bomber som de akter å smugle om bord i fly. Bomber som ikke oppdages av metalldetektorer eller av bombehunder.

Kunngjøringen kom rett før USAs nasjonaldag 4. juli, men amerikanske myndigheter vil ikke si om det er avdekket en spesifikk trussel.

Syriareisende

Myndighetene vil ikke avsløre noe om hva de økte sikkerhetstiltakene vil innebære.

– Vi utveksler ferske og relevante opplysninger med våre utenlandske allierte, og vi konsulterer luftfartsindustrien, sier USAs sikkerhetsminister Jeh Johnson.

I helgen advarte president Barack Obama om trusselen fra europeiske borgere kommer tilbake fra opphold hos ytterliggående grupper i Syria. Mange av dem vil lett kunne reise inn i USA.

Skjerpet i London

Britiske myndigheter har allerede reagert på den amerikanske advarselen. Ifølge The Guardian vil sikkerheten ved britiske flyplasser bli skjerpet. En talsmann for det britiske transportdepartementet forsikrer om at passasjerene ikke kommer til å merke noe til endringene.

Men trusselnivået der blir foreløpig ikke endret, og forblir på «betydelig».

En talsmann for Heathrow, Europas største flyplass målt i antall passasjerer, avviser å kommentere saken overfor The Guardian.

 

Les også: Russland advarer USA mot Syria-støtte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.