- Vi vil stå ved det franske folket gjennom disse veldig vanskelige tidene, sa USAs president Barack Obama til journalister i Det hvite hus onsdag kveld.

Den amerikanske presidenten sa han kommer til å snakke med sin franske kollega François Hollande om angrepet der tolv mennesker ble drept.

Så mye hjelp som mulig

- Det at dette angrepet var rettet mot journalister, et angrep på vår frie presse, understreker i hvor stor grad disse terroristene frykter ytringsfrihet og pressefrihet, fortsatte Obama.

Han la til at USA vil gi Frankrike så mye hjelp som mulig.

FBI-sjef James Comey uttalte onsdag at de bistår franske myndigheter i jakten på gjerningsmennene. 

FNs sikkerhetsråd fordømmer også angrepet mot det franske magasinet Charlie Hebdo og ber om at gjerningsmennene blir stilt til ansvar for sine handlinger.

- Det er et feigt og barbarisk angrep. Medlemmene av Sikkerhetsrådet fordømmer på det sterkeste dette uakseptable terrorangrepet rettet mot journalister og en avis, sier rådets 15 medlemsland i en uttalelse.

Markering i Oslo

Onsdag kveld samlet folk seg ved Stortinget i Oslo for å markere sin støtte til ofrene for angrepet mot det franske satirebladet Charlie Hebdo.

Etter markeringen ved Stortinget går turen til den franske ambassaden i Oslo.

I sosiale medier foregår det også støttemarkeringer til ære for ofrene av terroren.

Les mer her: Støtteaksjon mot terroren sprer seg på Twitter

Tusenvis i støttemarkeringer

Store folkemengder strømmer til Place de la Republique, som ligger en knapp kilometer fra redaksjonslokalene der tolv mennesker ble drept onsdag formiddag.

Minst 20.000 mennesker samlet seg i tillegg til markeringer i byene Lyon og Toulouse, opplyser fransk politi til nyhetsbyrået AFP.

- Dette er en fri republikk med ytringsfrihet, sier den grafiske designeren Fertray Phillippe til nyhetsbyrået DPA.

Andre demonstranter bar på bannere med budskapet «Pressefriheten har ingen pris» og «Charb døde fri», med henvisning til den drepte redaktøren Stéphane Charbonnier.

Også i en rekke andre byer, som Nantes, Lille, Strasbourg og Bordeaux, holdt franskmenn støttemarkeringer onsdag. Det samme sto på planen for journalister i andre europeiske byer, som Brussel. Torsdag har ordfører Anne Hidalgo invitert Paris-borgerne til å delta i en stille marsj.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Höegh-skipet har kommet seg av sandbanke

Viaplay sikrer seg «West Wing»

Hellas før og etter finanskrisen