De terrormistenkte i leiligheten i Saint-Denis planla et terrorangrep rettet mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris, opplyser kilder med kjennskap til etterforskningen til Reuters.

Politiaksjonen i Saint-Denis nord for Paris onsdag morgen kommer etter at politiets antiterrorgruppe avdekket forberedelser til et fremtidig angrep, ifølge kilden.

– Det er en ny gruppe som planla et angrep mot La Défense, sier vedkommende, som ikke er navngitt.

Finansdistriktet ligger like utenfor Paris' grense.

Flere medier meldte tidligere at de terrormistenkte Abdelhamid Abaaoud og Salah Abdeslam var målet for operasjonen.

Syv pågrepet

Politiet har pågrepet sju personer i Saint-Denis utenfor Paris i forbindelse med politiaksjonen der.

De sju ble pågrepet onsdag i forbindelse med en aksjon mot boligblokk hvor mistenkte etter terrorangrepene i Paris fredag holdt til. Det opplyser en høytstående polititjenestemann og påtalemyndigheten i Paris.

Identiteten til de sju er ikke kjent.

Politiet mistenker at det fortsatt kan være noen som gjemmer seg i boligblokken. Omtrent samtidig med de siste pågripelse hørtes et høyt smell i nærheten av bygningen.

Tidligere onsdag bekreftet fransk påtalemyndighet at fem personer var pågrepet i forbindelse med aksjonen, mens to er døde.

Alt om terroraksjonen i Paris

Les også:

– Var dumdristig og satset alt

Asia i dag: Kina jakter syndebukker

- Ikke vær redd for å skryte av deg selv

Se DNtv: Nærmer vi oss en ny krig mot terror?

Nærmer vi oss en ny krig mot terror?
DNs Kjetil Wiedswang og VGs Frithjof Jacobsen kommenterer situasjonen etter Parisangrepet.
09:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.