Onsdag kommer satiremagasinet Charlie Hebdo med sin første utgave etter terrorangrepet mot redaksjonen i Paris.

Oppdatering: Ifølge NRK vil det komme 200 eksemplarer av bladet til Norge, men det er uklart hvor disse vil bli solgt. Politiet har foreløpig ikke blitt kontaktet angående sikkerhetstiltak rundt eventuelle utsalgssteder.

Etter det DN forstår er det stor usikkerhet i Narvesen, og hos distributøren Interpress, rundt når man eventuelt vil få tak i de første utgavene av det franske magasinet. Magasinet er vanligvis ikke til salgs her i landet.

Les også: Charlie Hebdo setter Muhammed-karikatur på forsiden

Narvesen tilhører Reitangruppen, som også omfatter Rema 1000 og 7-Eleven. Det er Interpress som forsyner Narvesen med utenlandske blader.

Interpress har avtaler med flere franske selskaper om levering av magasiner til Narvesen i Norge.

Men i tilfellet Charlie Hebdo er etterspørselen etter morgendagens utgave enorm, og Norge står langt fra først i køen.

Dermed er det akkurat nå umulig å si om og når de første utgavene eventuelt vil komme til norske kiosker.

- På grunn av etterspørsel fra kundene, kartlegger vi mulighetene for å tilby bladet i Norge, sier pressetalskvinne Ida Håvik i Narvesen.

Standard prosedyre

Klokken 12.50 tirsdag la Reitangruppen ut følgende pressemelding om eventuelt salg av Charlie Hebdo:

«Den siste uken har Narvesen fått svært mange henvendelser fra kunder som ønsker magasinet. Narvesen har rutinemessig gått i dialog med Interpress, som videre har gått i dialog med fransk distributør. Dette er standard prosedyre for Narvesen og Interpress, etter et større antall kundehenvendelser, for å kartlegge mulighetene til å distribuere ønskede utenlandske magasiner. 

Narvesen kommer til å gjøre en vurdering av dette magasinsalget, når det eventuelt bekreftes fra distributør, slik Narvesen gjør med alle mulige publikasjoner. Dette gjøres med flere hundre ulike magasiner hvert år.»

Profet på forsiden

Terrorrammede Charlie Hebdo setter en karikatur av profeten Muhammed som holder et «Je Suis Charlie»-skilt, på forsiden av neste utgave. Over står teksten «alt er tilgitt».

Onsdagens utgave av det franske satiremagasinet er den første siden terrorangrepet på Charlie Hebdos kontorer i Paris onsdag sist uke.

Tolv personer, blant dem ni redaksjonsmedlemmer, ble drept. Magasinet kaller den nye utgaven «de overlevendes utgave».

Google gikk tidlig ut og sa selskapet ville sponse det terrorrammede satiremagasinet Charlie Hebdo med 250.000 pund - om lag tre millioner kroner - slik at den første utgaven etter terrorangrepet kunne trykkes i et opplag på en million eksemplarer.

Senere er opplaget økt til tre millioner, på grunn av den store etterspørselen.

Les også: Google støtter Charlie Hebdo

Ifølge Adresseavisen, som refererer til det franske nyhetsbyrået RTL, skal den spesielle utgaven av magasinet oversettes til 16 språk, og 300.000 eksemplarer skal etter planen eksporteres til 25 land.

Charlie Hebdo skal ha vært ved konkursens rand før terrorangrepet, og opplaget har normalt ligget på 60.000 eksemplarer. Charlie Hebro har normalt et opplag på mellom 45.000 og 75.000 i uken.

Ingen planer hos Bladcentralen

Bladcentralen, som er den største distributøren av bøker og blader til kiosker, dagligvare og bensinstasjoner, har ingen planer om å distribuere Charlie Hebdo i Norge.

- Vi forholder oss hovedsakelig til norske utgivere, og har vanligvis en frist for innmelding av publikasjoner fem uker før salgstidspunktet. Vi har heller ikke fått noen henvendelse fra Charlie Hebdo eller noe annet forlag om distribusjon i Norge, sier administrerende direktør Pål Bergdahl i Bladcentralen.

 

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Dette er den nye Finn.no-sjefen

Utfordrer fotballens mediehegemoni dnPlus

Zuckerbergs første bokvalg på vei mot bestselgertoppen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.