En Google-sponset stiftelse ønsker å støtte det terrorrammede satiremagasinet Charlie Hebdo med 250.000 euro - i overkant av tre millioner kroner.

Det melder The Guardian.

De overlevende ansatte i Charlie Hedbo har satt mål om et opplag på én million, etter å ha lovet å publisere den neste utgaven av magasinet, til tross for drapet på sine kolleger i går.

Det melder franske Les Echos.

Støtten er øremerket Charlie Hedbo, men det er fremdeles uvisst om pengene vil gå til å realisere målet om millionopplag.

- Fondet prøver å finne ut en måte å gi en økonomisk støtte til Charlie Hebdo, sier Ludovic Blecher, direktør for Googles pressefond for digital innovasjon, til The Guardian.

Fondet er finansiert, men ikke administrert, av Google.

Franske medier som Le Monde, France Télévisions and Radio France planlegger visstnok også å bidra med et tilsvarende beløp, og oppfordrer andre medier til å tilby humanitær og økonomisk støtte.

Charlie Hebro har hatt et normalt opplag på rundt 60.000 i uken.

Istedet for de vanlige 16 sidene, er det planlagt åtte sider for neste utgave.

Blant de overlevende er journalisten Laurent Léger og tegneren Corinne "Coco" Rey.

Sistnevnte ble truet til å taste inn adgangskoden, som gjorde at terroristene slapp inn i magasinets kontorer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om hvordan mediene har svart på terroren:

Franske aviser i svart

Norske aviser trykket Charlie Hebdos tegninger

- Alt annet enn publisering ville vært feigt og galt

Charlie Hebdo kommer ut neste onsdag

Amerikanske medier trykker ikke Muhammed-tegninger