Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som gjennomførte lastebilangrepet i Nice forrige uke, hadde planlagt angrepet i flere måneder. Og han fikk hjelp fra medskyldige, sier statsadvokaten i Nice.

Statsadvokat François Molins opplyste på en pressekonferanse torsdag kveld at påtalemyndigheten har innledet terroretterforskning av fire menn og én kvinne som ble pågrepet i kjølvannet av angrepet i Nice for en uke siden.

– Etterforskningen viser at Bouhlel hadde medhjelpere både til planleggingen og gjennomføringen av angrepet, sa Molins under pressekonferansen.

400 etterforskere har jobbet med å analysere bevismateriale etter angrepet 14. juli.

– Jeg er ikke Charlie

I en beskjed som ble funnet på Bouhlels telefon, skal en av de fem pågrepne ha skrevet «Jeg er ikke Charlie, jeg er glad for at Allahs soldater har kommet tilbake for å fullføre jobben», med henvisning slagordet «Je suis Charlie» som oppsto i kjølvannet etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris januar 2015.

På Bouhlels telefon ble det også funnet bilder fra fjorårets feiring av den franske nasjonaldagen med fyrverkerier i Nice, med folkemengden i fokus på bildene.

To dager før angrepet i Nice fanget overvåkingskameraer i byen opp én av de fem terrorsiktede mens vedkommende satt ved siden av Bouhlel i lastebilen som ble brukt under angrepet.

Samtaler og tekstmeldinger

1.278 samtaler ble utvekslet mellom én av de pågrepne og Bouhlel i løpet av det siste året, opplyste statsadvokat Molins.

Torsdag ble det også kjent at politiet har funnet et automatvåpen og ammunisjon hjemme hos én av mennene som ble pågrepet etter angrepet.

Mannen skal også ha mottatt en tekstmelding fra Bouhlel samme kveld som angrepet fant sted.

84 mennesker ble drept da Bouhlel kjørte en lastebil gjennom folkemengden på havnepromenaden i Nice som hadde samlet seg for å se på fyrverkeriet under feiringen av den franske nasjonaldagen. (©NTB)

Les mer på DN.no:

Asia i dag: Moody’s: Økt risiko for systemkrise  

Avslørte frekk laksesvindel  

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dn+  (DN+)

Vanlige bankfilialer kan være borte fra gatebildet innen fem år, ifølge Nordea-direktør. Det skaper krisestemning blant pensjonister: Fortviler over filialens død dn+  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.