Langs turistmagnaten Promenade de Anglais er det sorgscener og blomsternedleggelser, men i kvartalet bak går folkelivet som vanlig. Restaurantene lokker turistene med "Happy hours".

Strandstripen Promenade de Anglais har vært stengt for opprydning og åstedsundersøkelser, men ventes åpnet senere fredag kveld. Da vil både strendene og strandbarene gå tilbake til normalen.

Les også: - Det var som en tsunami av mennesker  

Høysesongen var så vidt i gang, da hjertet i Côte D'azur ble snudd på hodet torsdag kveld.

Intetanende turister fra en rekke nasjoner ble ofre da den antatte gjerningsmannen Fransk-tunisier Mohamed Labouaiej Bouhlel (31) feide langs promenaden med den 19 tonn tunge lastebilen han hadde leid.

Stemningen i byen virker spent. Tidligere i dag ble terminal 1 stengt på grunn av gjenstående bagasje, og politiet har aksjonert mot adresser som kan kobles til gjerningsmannen.

Bakgrunn: Terrorangrepene i Europa

Minst 84 døde er rapportert døde, blant dem 10 barn og unge, mens 202 er såret

Jevnlige trusler

François Molins, som leder påtalemyndighetens etterforskning av massakren i Nice, påpeker at føreren av lastebilen var helt ukjent for etterretningstjenesten.

– Han ble aldri fanget opp ut fra tegn til radikalisering, sa Molins om tunisieren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Les også: - Vi skulle vært der, i fjor lekte barna i gatene  

31-åringen var bosatt i Nice og hadde et kriminelt rulleblad. Så sent som i mars ble han dømt til seks måneders betinget fengsel for overfall med våpen.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag sa Molins at angrepet var «helt i tråd med de vedvarende oppfordringene til å drepe» som terrorgrupper jevnlig kommer med.

Frankrikes president François Hollande sa allerede natt til fredag at blodbadet i Nice unektelig bar preg av å være et terrorangrep.

Alt om terrorangrepet i Nice

Se DNtv:

Hollande: Frankrike er skrekkslått av denne tragedien
Det var en følelsesladd president Francois Hollande som natt til fredag talte til folket etter angrepet i Nice.
01:19
Publisert:

 

84 personer drept i terrorangrep i Nice
Det som skulle være en høytidelig markering av Frankrikes nasjonaldag, endte i et blodbad da en 31 år gammel Fransk-tunisier braste inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice, sørøst i Frankrike.
00:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.