– Vi ber verden, spesielt vestlige land, om å ta et tydelig standpunkt mot terrorisme, sa den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

I en uttalelse oppfordrer Erdogan alle land til å slå seg sammen i kampen mot terrorisme, og sverget på at Tyrkia skal fortsette kampen mot terrorgrupper.

Peker på IS

Istanbul-guvernør Vasip Sahin og statsminister Binali Yildirim slår fast at tre selvmordsbombere sto bak angrepene. Ingen av gjerningspersonene er så langt identifisert, og ingen har tatt på seg skylden for angrepet.

– Funnene som våre sikkerhetsstyrker har gjort, peker mot IS som gjerningsmennene bak dette angrepet, sier Yildirim. Han forsikret om at etterforskningen vil fortsette.

Internasjonal terminal

Tyrkiske myndigheter bekreftet tirsdag kveld at det var tre eksplosjoner ved Atatürk, Tyrkias største flyplass. To av angrepene skjedde ved inngangen til den internasjonale terminalen, og et tredje angrep skjedde på parkeringsplassen like ved.

Ifølge justisminister Bozdag skjøt angriperne først med kalasjnikov-geværer, før de ble angrepet av politiet, og deretter sprengte de seg selv.

Allerede onsdag morgen gikk trafikken fra flyplassen som normalt, ifølge statsminister Yildirim.

Nær 150 såret

36 personer er bekreftet drept i angrepet. Det er ventet at dødstallet vil stige til nærmere 50, ifølge en tjenestemann i Tyrkias regjering.

Ifølge justisminister Bekir Bozdag er 147 mennesker såret etter angrepet. Flere av dem skal ha alvorlige skader. En iraner og en ukrainer er blant de drepte, melder Reuters. Utenriksdepartementet i Oslo har ikke fått rapporter som tilsier at noen norske borgere har blitt rammet av angrepet.

Ramadan

Det har vært en økning i både omfanget og hyppigheten av terrorangrep i Tyrkia det siste året. Det rammer blant annet turistindustrien, som er viktig for landets økonomi.

– Terroren rammer uavhengig av tro og verdier, sa Erdogan og viste til at det er den hellige måneden ramadan.

Statsministeren hevder angrepet skjedde fordi Tyrkia har suksess i kampen mot terrorisme og prøver å normalisere forholdet til Russland og Israel.

Les mer på DN.no:

Bandak-konsernet overende

Etter å ha hjerteovervåket 200 idrettsutøvere er Jarle Holt overrasket over funnene: – Enkelte er nesten som narkomane

Øystein Stray Spetalen med tirade mot Aftenpostens Panama Papers-artikler  

DNs boligpanel Varsler kraftig prisvekst i årevis dn+ (DN+)

Norges 500 største bedrifter: Verste år siden finanskrisen dn+ (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dn+  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.