Mange norske Tesla-eiere har opplved ladeproblemer den siste tiden, men nå skal problemet være løst, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Det amerikanske selskapet har sendt 12 teknikere fra USA, som har bidratt til løse problemet gjennom en ny programvareversjon til bilene.

- Det har vært en stor suksess, jeg tror at de fleste av ladeproblemene er borte med denne oppdateringen, sier Michael White som til daglig holder til ved fabrikken i Fremont, California som Service Manager.

Esben Pedersen, kommunikasjonssjef i Tesla i Norge, forteller at elbilprodusenten likevel er på vakt for nye problemer.

- Det er måten som adapteren har reagert mot det norske nettet som må tilpasses, dette er en løpende prosess. Kabelen forteller bilen hva den får. Bilen tar stilling til om den vil ha det. Toleransen her kan endres, og det er det vi har gjort. Oppdateringen har blitt godt mottatt, men forholdene endrer seg hele tiden, og vi holder løpende øye med situasjonen og kommer med de løsningene som skal til. Hvis kunden ikke er fornøyd, er ikke vi det heller, sier han.

Dette er et utdrag fra en sak i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv. Les hele saken i papir-, nettbrett- eller e-avisutgave lørdag.

Les også:

- Pengene var som rus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.