Tesla Motors leverte 10.045 biler i første kvartal, og oversteg forventningene om en leveranse på 10.030 biler som selskapet kunngjorde i april.

Tesla produserte 11.160 biler i løpet av kvartalet, som utgjorde ti prosent mer enn målet på 1.000 biler per produksjonsuke, kommer det frem i selskapets kvartalsrapport.

Selskapets inntekter endte på 1,1 milliarder dollar i første kvartal. Opp 55 prosent sammenlignet med samme periode ifjor.

Prisen på en Model S økte noe i løpet av første kvartal, melder selskapet.

Les også: Slik blir de nye bilavgiftene dnPlus

Teslas rapporterte nettounderskudd ble på 45 millioner dollar, inklusive 22 millioner dollar i engangseffekter, hovedsakelig knyttet til effekter som følge av styrket dollar. Det rapporterte nettoresultatet, etter vanlige amerikanske regnskapsregler viste et underskudd på 154 millioner dollar.

Øker levering

Tesla forventer å levere rundt 55.000 biler i løpet av året. Leveringen av den nye Model X skal starte i tredje kvartal dersom alt går som planlagt, og selskapet mener det fortsatt kan nå målet om å levere 55.000 biler i løpet av 2015.

Tesla venter å produsere rundt 12.500 biler i andre kvartal, som utgjør en økning på rundt 12 prosent. De planlegger å levere mellom 10.000 og 11.000 biler i neste kvartal.

Som følge av at dollaren har blitt sterkere, og forventes å styrkes mer, opplyser selskapet at prisen på bilene i europeiske markeder vil stige med rundt fem prosent.

«Helt crazy»

I forrige uke lanserte Tesla sitt nyeste produkt. Tesla Motors har utviklet et nytt batterisystem som skal lagre solenergi.

Batteriene skal være til hjemmebruk. Les mer her: - Det kan virke som et sykt høyt tall

Det minste batteriet, «Powerwall», er ment til å henges opp på innsiden av en garasje eller på utsiden av en husvegg.

Ifølge Tesla-sjef Elon Musk har responsen på nylanseringene gått over all forventning.

- Mottakelsen har vært helt «crazy». I løpet av mindre enn en uke har vi hatt 38.000 bestillinger på «Powerwall», sa han i en telefonkonferanse i forbindelse med fremleggelsen av kvartalsrapporten.

Han kunne fortelle at det har vært 2500 bestillinger på produktet «Powerpack», og understreker at dette produktet er ment for store industrielle bedrifter og skal gi strøm til industrielt arbeid.

- Vi har ikke sjanse til å møte etterspørselen etter disse produktene i år. Vi er faktisk utsolgt til midten av neste år, bare i løpet av første uken. Det var helt «crazy», sier Musk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.