Guvenøren i den amerikanske delstaten Michigan, Rick Snyder, underskrev i natt en lov som forbyr Tesla å selge biler direkte til amerikanske forbrukere. Lignende lover er vedtatt i en rekke andre delstater, og gjør det amerikanske markedet vanskelig for elbilprodusenten.

Byen Detroit, som ligger i Michigan, har i flere tiår vært hjemsted for den amerikanske produksjon av bensin- og dieselbiler.
Loven er til fordel for amerikanske bilforhandlere, og flere mener Tesla har blitt offer for en aktiv billobbyvirksomhet i staten, skriver den danske nettavisen Energiwatch.dk.

Tesla er ikke interessert i å åpne for franchise-butikker i USA. I mars 2014 begrunnet Tesla-grunnleggeren Elon Musk dette med at bilforhandlere har en fundamental interesse av å selge bensinbiler, fordi det utgjør store deler av deres omsetning. Det er vanskeligere å selge ny teknologi fra en ny produsent, når folk er vant til det gamle. Forhandlere vil derfor selge det som er lett. 

Les også: EU: Norske elbiler er for stille

Derfor er Oslo en dårligere studentby

– Arven etter John Alvheim og Frps sosiale profil har fått seg en knekk  

– Dette kan stoppe hele boligmarkedet raskere enn vi er klar over  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.