To nye eksplosjoner gikk fredag morgen av utenfor to politistasjoner i feriebyen Surat Thani sør i Thailand – under tolv timer etter at to eksplosjoner gikk av i Hua Hin-provinsen lenger nord i landet.

Ifølge AFP har det også gått av to nye eksplosjoner i Hua Hin fredag morgen, samt to på ferieøya Phuket. Nyhetsbyrået skriver at det med dette har gått av til sammen åtte bomber det siste døgnet, og at til sammen minst fire personer er døde.

Distriktssjef Sutthipong Klai-udom i Hua Hin slår fast at det har vært to nye bomber i provinsen fredag morgen.

– Tvillingbomber ved klokketårnet har drept én og såret tre, sier Sutthipong.

Foreløpig er det kommet lite informasjon om bombene som skal ha rammet Phuket.

– Gjemt i blomsterbed

Ifølge provinsguvernør Wongsiri Promchana i Surat Thani, ble provinshovedstaden med samme navn rammet av to bomber i morgentimene. En av bombene skal ha vært gjemt i et blomsterbed foran kontorene til havnepolitiet. Den andre gikk av foran kontorene til provinspolitiet.

– Jeg tror dette har sammenheng med eksplosjonene i Hua Hin, sier Wongsiri.

Det første angrepet i serien rammet torsdag kveld Soi Bintabat i Hua Hin-provinsen og tok livet av minst én person. 19 personer, deriblant flere utenlandske turister, ble såret i eksplosjonene.

To bomber var plassert i to blomsterpotter som sto rundt 50 meter fra hverandre utenfor en bar i et populært utelivsområde. De gikk av med rundt en halvtimes mellomrom.

– Vil skape kaos

Thailands statsminister og juntaleder Paynut Chan-O-Cha sier at de foreløpig ikke vet hvem som står bak.

– Bombene er et forsøk på å skape kaos og forvirring. Hvorfor rammer disse bombene nå som landet vårt er på vei mot stabilitet, en bedre økonomi og turisme – og hvem gjorde det? Dere må finne ut av det, sier statsministeren.

Mange nordmenn ferierer for tiden i Thailand. Etter at de første bombene gikk av i Hua Hin, har det ikke kommet meldinger om at nordmenn er rammet.

Utenriksdepartementet har opplyst at de har kontakt med ambassaden i Bangkok og undersøker saken nærmere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Bombeeksplosjoner i ferieby i Thailand


NATO og FN sterkt urolige over Krim-utvikling

Se DNtv:
Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: