Mens nybilsalget i Europa er på det laveste nivået siden 1993, selges det i Norge flere nye biler enn noengang, skriver Dagens Næringsliv.

For å unngå at lagrene fylles opp av usolgte biler, setter mange bilprodusenter alle markedsføringskrefter inn for å få solgt unna biler i den oljesmurte norske økonomien.

Nybilmarkedet i Norge har gått så det suser i mange år, og daglig leder i Møller Bil Ensjø, Jon Meiner, hadde budsjettert med en liten nedgang i år.

Men Audi-forhandleren tok feil.

- Beste noensinne
- Dette er det beste året noensinne. I første halvår er det blitt undertegnet rundt fem prosent flere kjøpekontrakter enn samme periode ifjor, sier Meiner til DN. i Møller Bil Ensjø fast.

I april ble det registrert 13.988 nye personbiler i Norge, det høyeste tallet siden 1986, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OVF).

I mai og juni var nyregistreringene noe lavere enn i samme måned i 2012, men fortsatt betydelig høyere enn gjennomsnittet for de siste ti årene.

– Det går godt med nybilsalget, og vi tror salget stabiliserer seg på et høyt nivå i år, konstaterer kommunikasjonssjef Egil Steinsland i Norges Bilbransjeforbund.

Tror ikke på dårlige tider
En viktig driver bak det høye nybilsalget i Norge er selvfølgelig den kraftige veksten i kjøpekraften som norske husholdninger har hatt de siste årene.

Jon Meiner sier det ikke er noen grunn til å tro at det vil bli dårlige tider i det norske nybilmarkedet, og viser blant annet til kjøpekraftsvekst, høy forbrukertillit og et gunstig rentenivå som positive faktorer.

– I tillegg fører mer miljøvennlige biler til at skatte- og avgiftssatsene i praksis har kommet mye ned i løpet av de siste årene, legger Meiner til.overfor Dagens Næringsliv.

De mest populære nyregistrerte bilmodellene i Norge i første halvår er Volkswagen Golf (3.931 - markedsandel 5,6 %), Mazda CX-5 (2.222), Toyota Auris (2.076), Toyota Yaris (2.046) og Nissan leaf (1.974).

Les også: Her er de smarte bruktbilkjøpene


Disse bilene kjøpte vi i juni
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.