Boligprisene i Norge steg 4,1 prosent i fjerde kvartal ifjor, og har fortsatt å stige kraftig i 2011.

Veksten står i sterk kontrast til de fleste andre OECD-landene som opplever et fall i boligprisene. Ikke overraskende falt boligprisene mest i Hellas: Der stupte de 10,6 prosent på ett eneste kvartal. Frankrike har sterkere prisvekst med sine 7,7 prosent, mens Sverige og Sveits kan måle seg med Norge. Begge disse landene hadde en boligprisvekst på 4,2 prosent i fjorårets siste kvartal.

Det fremgår av OECDs rapport "Economic Outlook" som ble publisert i dag.

Med unntak av nedgangen i april har det vært uventet høy boligprisvekst siden september ifjor.

I 2010 steg boligprisene 8,3 prosent, og de skal bare fortsette oppover de nærmeste årene, spådde Norges største meglerhus DnB Nor Markets i en rapport i mai.

Les mer: Derfor blir boligprisene enda høyere

Skal videre opp
Og DnB Nor Markets er ikke de eneste som tror at boligprisene i Norge neppe har nådd toppen. I dagens OECD-rapport kommer det frem at Norge er et av de landene hvor prisoppsvinget ennå ikke er over.

Forventet pristopp nås i 2011 eller i 2012, spår OECD.

OECD forventer også at renten i Norge skal jevnt og trutt opp fremover.

Sentralbanksjef Øystein Olsen satte opp renten med 0,25 prosentpoeng til 2,25 prosent denne måneden - og ekspertene er samstemte i at nordmenn må forberede seg på høyere renteutgifter fremover.

Men det har de råd til, mener boliganalytiker Bjørn Erik Øye:

- Husholdningene har mulighet til å øke sine månedlige bokostnader betydelig, sa Øye til DN.no tidligere denne måneden.

Les: - Folk tåler 40 % høyere bokostnader

LES OGSÅ: - Norge har hentet seg helt inn etter krisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.