I løpet av et par år har den mobilbaserte møteplassen Tinder blitt et symbol på den nye måten å finne potensielle partnere på. Ifølge Forbes kan selskapet verdsettes til over fem milliarder dollar, og er dermed en potensiell gullkalv for de tidlige investorene IAC.

Dette er også grunnen til at Tinders grunnlegger og administrerende direktør Sean Rad fikk beskjed av IAC om at han er fjernet fra sjefsstolen i selskapet han har bygget opp.

IAC er største eier i Tinder og sørget tidlig for at Rad var ansatt i selskapet med en eierandel på bare 10 prosent, noe som er ganske lavt for en gründer.

Rett mann i stolen

Motivasjonen for å bytte sjef er ikke å bli kvitt Rad, men å sørge for at den som styrer selskapet når veksten skal bli omsatt i dollar er av rett kaliber. Sean Rad har blitt tilbudt å fortsette i selskapet for å fortsette jobben med å bygge opp produktet.

Sean Rad sier selv til Forbes at egoet hans fikk en voldsom knekk av avgjørelsen og at han lenge var usikker på om han ville ta tilbudet eller slutte. Foreløpig ser det ut til at han blir værende, hans 10 prosent eierandel kan bli verdt over en halv milliard dollar dersom selskapet selges privat.

Trakassering

Foruten å være mye omtalt som den nye måten å finne sexpartnere på har også Tinder vært i sentrum av en trakasseringsskandale. I sommer ble selskapet saksøkt av en ledende ansatt, Whitney Wolfe, som anklaget medgründer og markedsdirektør Justin Mateen for seksuell trakassering i forbindelse med et samlivsbrudd de to imellom.

Mateen er Sean Rads beste venn og rådgiver.

Trakasseringsskandalen ble løst utenfor rettssalen og Mateen ble presset ut av selskapet. Nå har IAC igjen brukt skandalen som bakteppe for å bli kvitt Sean Rad som administrerende direktør og sikre seg maksimalt utbytte av investeringen i Tinder.

Les også:
Vår tids genier
- Skandalene øker bevisstheten
Eiere av sjekke-app kjøper mobbenettsted  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.