Aker-sjef Øyvind Eriksen har i mer enn tre år også fungert som konsernsjef og styreleder i Aker Solutions. Samtidig er han styreleder i Aker Kværner Holding og styremedlem i Røkke-selskapene The Resource Group TRG AS og TRG Holding.

Og de mange hattene er lønnsomt for Eriksen personlig: På skattelistene 2012 står han oppført med en inntekt på formidable 24,2 millioner kroner. Dét gjør han til Norges best betalte toppleder ifjor. Formuen hans er på 48,6 millioner.

Som styreleder i Aker Kværner Holding ivaretok han også styringen av selskapet. Men nylig ga han bort denne hatten til Sylvia Brustad.

I begynnelsen av september sa Øyvind Eriksen at han har erfart at oppfølgingen av Aker Kværner Holding krever mye oppmerksomhet og tar tid. Dermed laget han en stilling som daglig leder for Aker Kværner Holding uten at selskapet har andre ansatte. Les mer: Brustads rollebytte

Null i inntekt for Kjos
På de neste plassene på toppleder-listen følger Anette Sofie Olsen, som er sjef for Bonheur og Ganger Rolf, og PGS-sjef Jan Erik Reinhardsen med en inntekt på henholdsvis 18,7 og 15,2 millioner kroner. Statoil-topp Helge Lund følger tett på, med 14,4 millioner kroner. Deretter Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas med 12,2 millioner kroner.

I alt syv norske toppledere håvet inn mer enn 10 millioner kroner i årsinntekt ifjor. Norwegian-sjef Bjørn Kjos, som har tjent seg søkkrik på lavprisflyselskapet, står imidlertid oppført med null i inntekt. Han har likevel ingen grunn til å klage: Formuen hans er beregnet til 407 millioner kroner, ifølge skattelistene.

I sommerprat med DN.no innrømmet Norwegian-sjefen at det ikke er uproblematisk å ha så mye penger:

- Penger er ofte en kjerne til strid. Misunnelse er den største driften hos altfor mange, dessverre, sa en ærlig Kjos.

DN.no tar forbehold om at listen kan inneholde feil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.