Tomra har inngått en kontrakt med litauiske USAD for leveranse av inntil 1.000 panteautomater. Automatene vil eies av Tomra og leies ut.

Selskapet venter at kontrakten i Litauen vil gi selskapet omsetning på syv millioner euro per år når alle maskinene er installert, sier finansdirektør Espen Gundersen i Tomra til TDN Finans tirsdag.

- Vi regner med at avtalen vil genere rundt syv millioner euro i årlig inntekt når alle maskiner er fullt oppe og går, sier Gundersen.

Installeringen av automatene starter i år og strekker seg utover i 2016.

- Ved utgangen av 2016, vil oppunder 1.000 maskiner være installert, sier Gundersen.

Modellen med å leie ut maskiner fremfor å selge dem ikke er den vanligste, men Tomra bruker den modellen blant annet i USA.

- Avtalene er volumbaserte, ved at leien går på hvor mange flasker som returneres. Dette var ikke noe vi kunne påvirke, siden det er slik pantesystemet i Litauen er satt opp, men det er en god modell dette også, sier Gundersen.

Les også:

Et sviende nederlag for Solberg  

Frykt og handlingslammelse i Kina – inndrar 1350 mrd. kroner

- Mange er i overkant pessimistiske  

Se DNtv: Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80.000 kr stk.

 

Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80000 kr stk.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.