Veien til høy lønn som nyutdannet går ikke bare gjennom økonomistudier, skriver Finansavisen.

Flygelederutdanningen er en utdanning som, sammenlignet med andre studier av tilsvarende lengde, gir eksepsjonelt god betaling for tiden som er investert. Gjennomsnittlig startlønn: 568.000 kroner.

Om man ønsker å utdanne seg til penger, er selvsagt siviløkonomstudiet det klassiske valget, med NHH i Bergen som det mest prestisjefylte alternativet. Med en gjennomsnittlig begynnerlønn på 458.000, kommer skolen svært godt ut på lønnsstatistikken for de nyutdannede.

- Tenk annerledes
Hodejeger Steinar Hopland mener likevel at unge som er på utkikk etter god lønn vil tjene på å tenke annerledes.

- Det er overproduksjon av siviløkonomer i Norge og utlandet. Hvis jeg skulle anbefale utdanninger til noen i 20-årene med åpent sinn, ville jeg foreslått de litt sjeldnere fagene som aktuar eller farmasøyt. Du får høy lønn, sikker stilling og arbeidsgiverne står på hodet for å få tak i deg, sier han.

En aktuar er en undergruppe av matematikere som typisk jobber i forsikringsselskaper med utregning av finansiell risiko.

Aktuarene har en gjennomsnittlig startlønn på cirka 450.00 kroner.

På andreplass på listen over de utdanningene som gir høyest startlønn, finner vi Industriell økonomi (Ind.øk) på NTNU. Nyutdannede herfra tjener i snitt 464.500 kroner.

Les også: - Høy lønn er ikke nok

Her er rådene som jekker opp lønnen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.