Transocean kunngjør at selskapet vil kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling, som vil avholdt 29. oktober 2015. Styret vil blant annet foreslå at generalforsamlingen kansellerer to kvartalsutbyttebetalinger.

Det fremgår av en pressemelding fra Transocean tirsdag kveld.

Transoceans ordinære generalforsamling godkjente i mai forslag om et utbytte på 0,60 dollar pr aksje, som var ventet å bli betalt ut i kvartalsbasis i juni 2015, september 2015, desember 2015 og mars 2016.

Nå ber Transocean-styret om kansellering av den tredje og fjerde utbyttebetalingen.

Nytt styremedlem

I tillegg foreslår Transocean-styret nå at selskapets konsernsjef Jeremy D. Thigpen velges til styremedlem frem til generalforsamlingen i 2016.

Videre foreslås det en reduksjon i Transoceans pålydende pr aksje til 0,10 sveitserfranc fra dagens 0,15.

En del av det totale pålydende-reduksjonen foreslås brukt til å redusere selskapets balansetap, og resten foreslås å bli allokert til selskapets lovpålagte kapitalreserver.

I meldingen vises det til at i lys av forverring av riggmarkedet og bekymringer knyttet til timingen av en gjeninnhenting i markedet, så vurderer Transocean bokførte verdier av selskapets investeringer i tilknyttede selskaper.

Nedskriving

Basert på analyser utført hittil, forventer selskapet at den balanseførte verdi av disse investeringene vil bli ytterligere nedskrevet.

Et resultat av dette er at Transocean kan komme til å ta nedskrivninger, som samlet sett ventes å bli i overkant av to milliarder sveitserfranc pr 31. juli 2015.

Transocean skriver videre at en slik økning i netto tap vil resultere i at selskapets balanse vil dekke mindre enn 50 prosent av dets aksjekapital og kapitalreserver. I samsvar med sveitsisk lov vil styret foreslå en nedsettelse av pålydende som et tiltak.

Transocean fortsetter sin nedskrivning-analyse og vil gi ytterligere guiding senere, opplyses det.

I tillegg foreslås det kansellering av alle aksjene som selskapet har kjøpt tilbake under dets tilbakekjøpsprogram godkjent i 2009, slik det kreves i henhold til sveitsisk lov.

På NYSE endte Transocean-aksjen tirsdag ned 0,5 prosent til 12,20 dollar pr aksje. I utvidet handel falt aksjen ytterligere 10,9 prosent til 10,87 dollar pr aksje.

 

Les også: – En prisøkning vil komme

Pustepause i Asia etter børspanikk

Nesten ingen nye norske oljefelt er lønnsomme

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo
Anundsen
32:53
Publisert: