Imorgen ankommer selveste statsminister Erna Solberg Vestfold for å klippe snoren under åpningen av den nye motorveien mellom Tønsberg og Larvik.

Men allerede fra klokken 06.00 torsdag morgen var de fire feltene åpen for trafikk, melder NRK.no.

– Når veien er helt ferdig, og det blir 110 hele veien fra Tønsberg til Larvik, så er reisetiden mellom de to byene 20–25 minutter, sier prosjektleder Steinar Aspen i Statens vegvesen til NRK Vestfold.

Veistubben mellom Gulli og Langåker har lenge vært en flaskehals for trafikken sørover mot populære feriedestinasjoner som Kragerø, Risør, Arendal og Kristiansand. Strekningen, som var planlagt å åpne i høsten 2014, truet dermed også årets ferietrafikk.

En ekstraordinær pengeinnsprøytning fra Regjeringen tidligere i vår sørget imidlertid for at de nye veibanene nå allerede er klar til helgens fellesferie-utfart.

Strekningen vil dog ha en redusert fartsgrense denne sommeren.

- Fordi vi skal ha folk i arbeid langs veien, så blir det 80 kilometer i timen på strekningen i sommer. Men i høst, når vi ferdige, så blir det 110 kilometer i timen på hele strekningen, sier Aspen til NRK.

25.000 bilister kjører daglig på strekningen mellom Sandefjord og Tønsberg.

Les også:
- Kronen er overdrevent svak akkurat nå
Rekordstore beløp til flom- og skredsikring
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.