Styrketrening er spesielt viktig når du passer 50 år, dokumenterer spanske forskere i en ny studie. 20-30 prosent av muskelstyrken forsvinner uten trening når du er mellom 50 og 70 år.

Gjennom et 12 ukers styrkeprogram har eldre deltagere fått stor fremgang på funksjonelle styrke, og i neste omgang langt bedre livskvalitet.

- Ble som en 40-åring
- Deltagerne mellom 60 og 70 år som deltok i programmet, fikk etter fire måneder samme funksjonelle styrke og kraft som om de skulle vært 20 år yngre, dvs på samme nivå som en person i 40-årene, sier professor Mikel Izquierdo-Redin ved Universitetet i Navarra i Spania.

Han mener det er to gode grunner for å trene styrke når du blir eldre: det virker preventivt mot kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer, og det gjør at du greier seg selv mye bedre og mye lenger i hverdagen.

Rask fremgang
Du får rask fremgang når du begynner med styrketrening. Forsøkspersonen i Spania økte muskelstyrken mellom 10 og 30 prosent i løpet av de to første månedene, både middelaldrende og de aller eldste.

Eldrebølgen har tvunget frem økt interesse og løsninger for hvordan man kan holde den aldrende befolkningen i bedre fysisk form, ikke minst av hensyn til de nasjonale helsebudsjettene.

 

SE hvordan Gunnar Bråthen bygde opp kroppen sin

Les mer om styrketrening på DN Aktiv:

<b>Treningen som gir deg flotte muskler </b>

<b>Ro deg råsterk med Olaf Tufte</b>

<b>Slik gjør du styrkeøvelsene helt perfekt</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.