Denne påsken får du professor Jostein Halléns treningsråd for et sunt og godt liv. Her er råd og anbefalinger til hvordan du bør legge opp treningen din i de ulike fasene av livet.

I 20-30 årene har man naturlig størst kapasitet uavhengig om man trener eller ikke. Les gårsdagens artikkel her: <b>Slik trener du i 20-årene: - Vei deg daglig </b>

30-årene

Hovedmålsetting: Mye helse per minutt

I 30-årene slår ofte tidsklemma inn. Mange etablerer familie og kommer for alvor i gang med arbeidspress og karrierejag.

Senk ambisjonene
Helsemessig er det fremdeles ikke store utfordringer bortsett fra vektøkningen. Dette bør passes på. Er du i tidsklemme, spesielt om du holder på å etablere familie og kanskje et hjem, så senk ambisjonene. Ingenting er viktigere enn å ta godt vare på barna i de unge årene. Ikke ha store ambisjoner på prestasjonsfronten, hvis ikke forholdene ligger til rette for det. Det koster mer enn det gir. Mosjonsløp kan du ta igjen senere.





40 minutter er nok
Tre økter i uka på 40 minutter gir deg mye helse per minutt, men da kan du ikke "dille" i vei. En intervalløkt kan gjennomføres på 40 minutter med oppvarming og nedkjøring. Mange tror at en langtur må vare to timer. Tull! En langkjøring på 40 minutter gir bedre kondisjonseffekt enn en tur på to timer, rett og slett fordi intensiteten kan være høyere. Turer på to timer krever ofte så lav intensitet at kondisjonseffekten er liten. I 40 minutter kan du holde så høy intensitet at det gir minst like god effekt som intervalltrening. Det er motiverende.

Ingenting er som en rundløype der man kjenner hver stolpe!





Ulike tester du kan ta:

Finn makspuls

Finn hvilepuls

Gode kondisjonstester

Balansetest

Les de andre sakene om dette temaet:

<b>Slik trener du i 20-årene: - Vei deg daglig </b>

I morgen kommer tipsene for folk i alderen 40-50.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.