I nesten 12 år har Torkel Karoliussen reist verden rundt på jakt etter puddersnøen. Japan, Canada, Sør-Amerika, USA, India og hele Europa. Men kanskje den beste skikjøringen han har funnet er på Østlandet i Norge - nå!

- Det er helt unike forhold. Jeg har aldri vært med på bedre, det er den flotteste skikjøringen jeg har opplevd, sier Karoliussen på telefon fra Hemsedal der han naturligvis sitter i heisen på vei opp i bakkene.

Han har tidligere jobbet i Skiinfo.no og er oppdatert på hvor man finner de beste skiforholdene. Det er flere forkl#229er til det unike føret. Det viktigste er at det snør og snø på lave temperaturer. Det i seg selv er ganske spesielt.

- I tillegg har det kommet snø i flere omganger uten at vind og temperaturendringer har ødelagt snøen. Det har det vært gunstige vindforhold eller lite vind. Nå er det masse snø og minimum 40 centimeter på toppen med fjærlett "champagnepudder", sier den entusiastiske skikjøreren.

- Det er nesten så vi ikke har brede nok ski, legger han til.

Også Erik Aspaas i skiinfo.no bekrefter at skianleggene har flotte forhold.

- Selv har jeg bestilt tur til alpene til helgen, det angrer jeg på nå. Det er drømmeforhold i Sør-Norge, det sies det ikke har vært bedre snø siden 1994, sier han og legger til at det er målt over to meter snø blant annet på Kvitfjell.

- Det er ikke normalt med slik snø i Norge. Det er mange som kommer til å kose seg på fjellet til helgen, spår han.

På Vestlandet og i Nord-Norge er det ikke like gode forhold, opplyser skiinfo.no

Les flere saker på DN Aktiv

Pudderkjøring med hodelykt

Dette er Norges beste alpinanlegg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.