Etter fjorårets ritt fikk Birken-sjef Tone Lien en epost fra en deltager som uttrykte sitt hat/elsk-forhold til rittet.

Den ble fort en slager på lokalkontoret, og nå bruker Birken-sjefen mailen når hun presenterer sykkelrittet for sine samarbeidspartnere. Vi lar Birken-deltageren være anonym:

«Jeg har satt opp en liten liste over ting jeg hater:

Jeg hater Rena og Lillehammer. Nesten like mye som Kvarstadsætra, Elgåsen og bakken som er oppkalt etter inntørka druer. Men mer enn Bjønnåsen.

Jeg hater overtrente 50-åringer proppfulle av energy-gel og selvtillit som ikke Norge har sett siden Rune Høydal kunne kjøre baklengs i Norgescupen, og allikevel vinne. Jeg hater Ballettbakken, og lukten av smeltede bremseskiver. Jeg hater Lysgårdsbakken, og det minner meg på at jeg hater Tommy Ingebrigtsen, og faren hans, og all annen trønderrock.

Jeg hater at jeg har to knær som ikke er 100 prosent. For ikke snakke om han idioten som sto på Sjusjøen og spilte «To fulle menn», mens folk sto rundt med øl og hadde det gøy.

Jeg hater synet av bælfeite kvinnfolk, tredd ned i noe som ser ut som en sykkelbukse, med reklame for Tine meierier, dundre forbi meg i oppoverbakker.

I tillegg hater jeg når hotellene skrur opp prisene til det dobbelte av hva man forventer, bare fordi det er garantert at noen vil bruke deres fasiliteter i noen timer.

Jeg hater lyden av bremseskiver som subber i klossene, gir som ikke er innstilt, eller kjeder som ikke er smurt. Jeg hater å betale for å stå parkert på en nypløyd åker, som er så sølete at enkelte biler bare blir borte. Jeg hater Håkons hall, og Håkon og Kristin også.

Jeg hater Birken!

Jeg hater at jeg må vente nesten ett år til neste gang ...»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.