- Jeg slet noe voldsomt ned fra Sjusjøen. Det ble plutselig kraftig motvind og pøsregn, sier Stian Presterudstuen til DN Aktiv.

- Måtte stå og tråkke i de bratte nedoverbakkene, legger han til og tørker bort gjørme fra ansiktet.

Torsdag fortalte 35-åringen DNs lesere om den alvorlige leversykdommen han fikk påvist som 15-åring, og som førte til levertransplantasjon i 2008. I over to år har Presterudstuen trent seg opp etter det tøffe inngrepet, og lørdag skulle målet om å komme ned mot fire timer i Birken fullbyrdes.

Les: Sykler med nytt organ

Han syklet på 04:45.

- Er godt fornøyd med det. Kroppen fungerte, og jeg hadde ingen uhell med sykkelen, så kan ikke skylde på noe der, sier han med et glis.

Fryktet "Rosinbakken"
På forhånd fryktet han ”Rosinbakken” mest, men han oppdaget underveis at andre partier var vel så utmattende.

- Alle snakker om Rosinbakken, og jeg var forberedt på at den skulle bli hard. Men jeg synes partiet fra Kvarstad og opp til Rosinbakken var tøffere. Det var et jevnt slit, sier ungdomsskolelæreren til DN Aktiv.

- Men jeg kommer tilbake neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer fra Birken 2011:

<b>17-åring knuste supermosjonistene </b>

Landeveisyklist til topps

Bildeserie: