– Vi har fått en ny gren innen langrenn i løpet av fem år. Ski Classic betyr fire timers sendinger for sju renn. Før var det mer enkeltrenn som betydde noe. Nå har vi fått en totalcup å bry oss om. Totalcupen er blitt viktigere og viktigere for lagene, sa Anders Aukland til NTB da Team Xtra personell fortalte om sitt sesongopplegg for 2011/12 i Oslo mandag.

Annerledes
For bare noen få år siden var verden annerledes. Turrenn i langrenn var for de meget spesielt interesserte. I de siste årene har antallet mosjonister i de største turrennene skutt i været.

– I 2008 var det i grunnen bare Vasaloppet som betydde noe. Nå har vi med ett fått en viktig cup. I år har for eksempel Petter Northug, Eldar Rønning, Johan Kjølstad og kanskje også Dario Cologna sagt at de vil delta i enkeltrenn. Dette er blitt viktigere skirenn for alle. TV 2s satsing har gjort det lettere for lag å etablere seg, mener 39-åringen.

Petter Northugs endelig sesongopplegg er ikke klart, men ingen bør bli overrasket om trønderen stiller i løpene König Ludwig Lauf og Marcialonga i tillegg til Vasaloppet.

Ett nytt lag har allerede sett dagens ly. NPRO består av løperne Børre Næss, Geir Ludvig Aasen Ouren, Håvard Hansen og Svein Tore Sinnes.

Samarbeid
Teamsjef Nils Marius Otterstad har jobbet aktivt for denne modellen i flere år. Han antydet mandag at det kan bli et samarbeid med maratoncupen til Det internasjonale skiforbundet (FIS) allerede innen 2012.

– Alle ser at vi er tjent med én cup. Skiforbundet ser også at dette er viktig for alle. Det er viktig at vi har fått en cup som betyr noe, mener Aukland.

– Arrangørene vil at det skal hete FIS Ski Classic. Jeg tror at vi får bekreftet at det blir slik i løpet av 2012, sier Nils Marius Otterstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.