Spytter ut energidrikken

Å ta en slurk sportsdrikke, for så å spytte innholdet ut igjen kan være like effektivt som å svelge innholdet. Såkalt «Carb Rinsing» er blitt det nye knepet i utholdenhetsidretter.

Portugals Cristiano Ronaldo spytter ut sportsdrikken under kampen mot Iran under sommerens VM i fotball i Moskva. – Det spekuleres i om det finnes en form for karbohydratreseptorer i munnhulen. Bakgrunnen for at dette gjøres, er at det er flere studier som viser at man kan få en rask oppkvikkende stimuli på lik linje som ordinært inntak av karbohydratholdig drikke som svelges, sier ernæringsrådgiver Morten Mørland.
Portugals Cristiano Ronaldo spytter ut sportsdrikken under kampen mot Iran under sommerens VM i fotball i Moskva. – Det spekuleres i om det finnes en form for karbohydratreseptorer i munnhulen. Bakgrunnen for at dette gjøres, er at det er flere studier som viser at man kan få en rask oppkvikkende stimuli på lik linje som ordinært inntak av karbohydratholdig drikke som svelges, sier ernæringsrådgiver Morten Mørland.Foto: Hector Vivas/Getty Images
Publisert 12. August 2018, kl. 08.21Oppdatert 15. August 2018, kl. 14.24