Honning inneholder noen flere kalorier per teskje enn sukker, og har i tillegg en rekke sunne fordeler, skriver forsker Liz Applegate i Runners World.

Hun mener det er flere grunner til at du bør velge honning som energi.

"En studie på syklister viste at å konsumere 60 kalorier fra honning (en spiseskje) med vann hver halvtime, virker like bra som en energ-gel i mot slutten slutten av en lang treningsøkt", skriver Applegate.

I tillegg viser flere studier at bruk av honning i stedet for vanlig sukker hjelper å kontrollere blodsukkernivået ditt.

"Sammenlignet med andre søtningsmidler har honning høyere nivåer av antioksidanter, og det kan redusere det dårlige kolesterolet", mener Applegate.

Honning inneholder også oligosakkarider, en type sukker som fremmer en sunn tarmkanal, skriver forskeren i det anerkjente magasinet Runners World.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.