Det har stormet rundt både langrennsstjernen og Coop etter at det ble kjent at Northug skulle gi seg på landslaget og satse for seg selv. Onsdag presenterte partene den omfattende samarbeidsavtalen som skal gjelde i minst tre år.

Gunnar Roaldkvam, styremedlem i Coop Økonom, er blant dem som har reagert på at selskapet skal støtte Northug med flere millioner kroner de neste årene. Han mener Northugs brudd med landslaget bryter med verdigrunnlaget Coop skal stå for.

Administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge Handel sier han respekterer kritikken, men tror innholdet i Northug-avtalen vil bli godt mottatt.

- Jeg er klar over at det er noen viktige enkeltpersoner i selskapet som har vært kritiske, og det respekterer jeg. Men det her er ikke snakk om at vi betaler for en profilering av Petter Northug. Når informasjonen nå kommer ut, håper jeg vi vil få se en forståelse, sa Fanebust til NTB.

Les også: - Northug og Coop klinger svært dårlig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.