Calahonda, Spania

- Treningssenteret vi kjøpte var taksert til 20 millioner. Vi fikk det for syv, sier Max Claussen til DN Aktiv.

Sammen med kona Monica Dale Claussen startet han i fjor Alhamar Fitnesscenter ved Calahonda på den spanske Solkysten, ikke langt fra Marbella.

Ekteparet har lang erf#229 innen trening og fitness og hadde tidligere feriert mye i dette området. I 2009 solgte dem huset sitt på Konnerud og flyttet sørover. Planen var å utnytte det de mener er et kjempemarked for trening.

 

- Ble drevet feil
- Senteret lå flott plassert, men var drevet helt feil. Det var kun rettet mot mannlige muskelbunter og svære plakater av bodybuildere prydet fasaden. Det var overhodet ikke rettet mot kvinner, sier Max Claussen.

De rev alt og bygde det opp på ny – med apparater tilpasset trening for hvermansen. oppgraderingen har kostet rundt tre og en halv million kroner. Kanskje en smule dristig når det er er økonomiske krisetider i landet, men ekteparet synes de gjorde et godt kjøp.

- Det er veldig dyrt å trene i Spania, nesten som i Norge faktisk. Vi satset på lavpris, og det har slått veldig an. Spanjolene er i likehet med oss nordmenn faktisk svært opptatt av å trene, sier dem og påpeker at medlemveksten er formidabel.

I fjor gikk senteret 2,3 millioner i overskudd, og alt tyder på videre vekst.

Sykkel fra Drammen
Monica har drevet med trening og treningsveiledning i årevis i Drammen, mens Max også har holdt på med eiendomsutvikling. Men noen håndfaste minner fra hjembyen følger med til treningsstudioet i Spania

- Ja, denne ergometersykkelen har faktisk tidligere stått på Trimmen i Drammen, sier Monica og ler.

- Vårt treningsstudio skal hjelpe folk å realisere sine mål når det gjelder kropp og helse. Vi kombinerer kvalitetsutstyr med personlig trening. På Alhamar Treningssenter har vi også gruppetreningsprogram som inkluderer blant annet zumba, gruppesykling, kickboksing, utholdenhetstrening og pilates.

 

- Dere savner ikke Konnerud altså?

- Jo vi gjør det. Ikke minst morgendukkerten i Stordammen, og det å kunne gå på ski fra trappa hjemme om vinteren.

Mange utenlandske kunder
Det er primært spanjoler som frekventerer senteret, men i Calahonda-området bor det i tillegg tusenvis av turister og ”trekkfugler” fra andre europeiske land, og de er ikke sterkt berørt av noen finanskrise.

- Det er også en god del norske medlemmer som trener regelmessig på studioet. Sikkert en fordel at vi kan både norsk, engelsk og spansk her, mener Monica.

For familien Dale Claussen er det nå en drøm som går i oppfyllelse.

Drømmeplass
- Her er det mange muligheter. Vi er selvsagt mye på stranda og bader, og utrolig nok er det heller ikke langt opp til Sierra Nevada der man vinterstid kan stå på ski.Det er ikke mer enn tre-fire timers kjøring fra kysten, og vips så er du oppe i alpinanlegg av høy klasse med forskjellige typer bakker, sier Max Claussen.

Sammen med en lokal investor skal ekteparet nå utvide med flere små og ubemannede treningssentre. Målet er å åpne seks-syv plasser i løpet av året.

 

- Det blir steder på rundt 300 kvadratmeter. Det er mange tomme lokaler her nede nå, så vi har skaffet oss meget gode leieavtaler.

Ekteparet har avtaler med lokale personlige trenere som leier seg inn på sentrene.

- Det er i dette området det brukes mest på kosmetisk kirurgi i hele Spania. Det er samtidig mange som har personlige trenere. Pt´ene leier hos oss og tar med kundene hit. Det fungerer meget bra, sier Max Claussen.

Les flere saker på DN Aktiv

Sats taper penger - tar nye grep

Fastet før trening - satte maratonrekord (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.