De mener de har funnet svaret på hvordan influensa og forkjølelse kan unngås og tar flere isbad i uka – uansett hvor kaldt det er.

– Vi er aldri forkjølet. Kjenner vi at vi brygger på noe, så hopper vi i sjøen, sier Turid Degenæs (71), Arnlaug Sørland (79), Anne Opsahl (68), Berit Nordli (70), Ellen Wekre (71) og Kari Beisland (71).

To ganger i uka
Torsdag 2. desember gikk badeturen til Ormsundet innerst i Oslofjorden.

– Vi bader fast to ganger i uka, uansett temperatur og værforhold, forteller damene og forklarer det med at isbading er helsebringende.

– Det herder immunsystemet, sier Opsahl som med sin 68 år er den yngste av isbaderne. Turid Degenæs nikker samtykkende. Turid ble operert for kreft i september. Tre uker senere var hun tilbake i vannet.

– Jeg hadde aldri kommet meg så fort etter operasjonen om det ikke var for all badingen, sier hun.

Isfri badeplass
Den største utfordringen denne kalde, men flotte desemberdagen, var å finne en isfri badeplass. Isen hadde lagt seg på flere av de faste plassene i løpet av natta, men ved Ormsundet fant de endelig åpent vann.

Nedstigningen på snødekte steinblokker medførte et par skrubbsår, og damene er raske til å plassere ansvaret hos kommunen.

– Havnevesenet må lage en råk for oss. I nabolandene våre er de mye flinkere til å tilrettelegge for isbadere.

Etterpå vanket det en kopp varm drikke og gode historier rundt bålet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.