- Hundeeiere har mer ansvar i skiløypa enn de er klar over, sier assisterende informasjonsdirektør i If skadeforsikring Emma Elisabeth Vennesland til NRK.

Det er vinterferie, perfekt skiføre, strålende vær og masse mennesker i skiløypene. Mange firbente løper også ivrig rundt i løypene. Om de ikke er under kontroll kan det lett skje ulykker.

- Vi har flere ganger truffet hunder i løypa som eieren ikke har hatt kontroll på, sier Randi Bretteville og Guri Storeide Kristoffersen til kanalen.

Vennesland påpeker at det er viktig å være klar over hvilket ansvar man har.

Ansvarsforsikring er ofte inkludert i hus- og innboforsikringen, men hvor mye som dekkes per tilfelle varierer fra selskap til selskap.

- Skulle en hund i skiløypa føre til at skiløpere bli skadet, kan det bli snakk om store summer som hundeeier må erstatte. Det er derfor lurt å sjekke hva forsikringen din dekker, sier Vennesland.

Kommunikasjonssjef i Skiforeningen Mette Øines Habberstad mener dette er et marginalt problem.

- Jeg stusser litt over dette. Man hører om nestenulykker i ny og ne, men det er svært sjelden at folk skader seg på grunn av hunder i løypa, sier hun.

Habberstad tror ikke folk kommer til å kvie seg for å ta med hunden på skitur etter utspillet fra forsikringsselskapet.

- På ingen som helst måte. Vi opplever det som om hundeeiere er flinkere til å ta hensyn nå enn for få år siden. Man tar kanskje ikke med seg den firbeinte på tur søndag formiddag i de mest trafikkerte områdene. Det går mer på at noen opplever møte med hund i løypene som ubehagelig, men ulykker er svært sjeldne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.