UC Irvine Center for nevrobiologi av læring og minne har utført forskningen, som er den første som undersøker den umiddelbare kortidseffekten av trening på hukommelsen.

Postdoktor Sabrina Segal og nevrobiolog Carls Cotman og Lawrence Cahill kalte inn personer i alderen 50 til 85 år, med og uten minneproblemer. De viste bilder av natur og dyr, og så skulle forsøkspersonen trene i seks minutter på en ergometersykkel, ved 70 prosent av maksimal kapasitet.

Én time senere ble deltakerne gitt en overraskende tilbakekallingstest på de tidligere viste bildene. Resultatene viste en slående forbedring av hukommelsen ved trening hos både de friske og dem med kognitivt svekket hukommelse, sammenlignet med personer som ikke syklet.

- Vi fant ut at en enkel og kort treningsøkt forbedret spesielt hukommelsen hos personer med hukommelsessvikt, sier Segal til Science Daily.

Hun mener den forbedrede minnet kan være relatert til at noradrenalin utløses ved anstrengelse, en kjemisk budbringer i hjernen kjent for å spille ens terk rolle i hukommelsens modulasjon. Denne hypotesen er basert på tidligere arbeid som viser at økt noradrenalin gjennom farmakologisk manipulasjon skjerper hukommelsen og at blokkeringen av noradrenalin svekker hukommelsen.

Les også:

På dette treningssenteret får du ikke sitte

Stress på jobb gir lite trening (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.