De hevder at et hormon som finnes naturlig i muskelceller og setter i gang forbrenning av kalorier når vi trener, kan bli et viktig våpen for å bekjempe den store og globale fedmeøkningen

Hormonet, som heter irisin, øker i kroppen under trening. Det gir økt energiforbruk og kontrollere blodsukkernivået. Det bidrar til å produsere "sunt" brunt fett som, i forhold til det dårligere hvite fettet som ofte legger seg rundt midjen og øker risikoen for hjerte - og karsykdom-.

Ifølge medisinske eksperter fra Harvard Medical School kan hormonet bidra til behandling for fedme, diabetes og kreft. Men legene understreker samtidig at pillen ikke er ment å erstatte trening.

- Irisin kan hjelpe oss i behandlingen av en rekke sykdommer, spesielt for noen sykdommer der vi ikke har effektiv behandling. Om lengre behandlinger med irisin eller høyere doser ville føre til mer vekttap, gjenstår å se, sier professor Bruce Spiegelman, som har ledet arbeidet

Forskerne har testet stoffet på mus. De injiserte små mengder i stillesittende musene som var overvektige og disponert for diabetes. Etter kun10 dager md behandling, hadde musene fått bedre verdier av blodsukker og insulin. I tillegg gikk de litt ned i vekt.

Bivirkningene var minimale, ifølge studien som er publisert i siste nummer av tidsskriftet Nature og som har fått bred omtale i britiske medier.

Forskerne å kunne teste den nye pillen på mennesker innen to år(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.