Andelen nordmenn som trener minst én gang i uken har økt med nær 20 prosentpoeng de siste 15 årene, viser den nye levekårsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 83 prosent oppgir nå at de trener ukentlig.

Undersøkelsen gjennomføres hvert tredje år. I år viser den at styrketrening for første gang mer populært enn langrenn. 

Mer enn 6800 personer har svart på undersøkelsen, og oppgitt hvilke treningsaktiviteter de har deltatt på de siste 12 månedene.

Styrketrening er den aktiviteten som har økt mest over tid. Om lag 40 prosent hadde drevet med styrketrening i 2013 og 2016, mot 24 prosent i 2004. 

Andelen som oppgir å trene langrenn og sykling faller derimot sammenlignet med tidligere målinger, og ligger nå på rundt 35 prosent, ifølge undersøkelsen.

– Forskjeller i værforhold fra år til år kan være en faktor som påvirker andelen som driver med slike utendørsaktiviteter, skriver SSB.

Det er en klar sammenheng mellom utdannelsesnivå og fysisk aktivitet, skriver SSB. 90 prosent av dem som har høyere utdannelse trener ukentlig, mot 75 prosent av dem som har utdannelse på grunnskolenivå. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNTV: Alpinlandslagets helvetesuker

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert: