Etter å ha ligget på formuestoppen lenge, er Maaseide nå den rikeste med en formue på 334 millioner kroner. Det er 250 millioner mer enn i fjor, viser tallene fra skattelistene som ble publisert natt til fredag.

Dette skyldes hovedsakelig salget av treningskjeden Sports Club til Elixia for flere hundre millioner kroner. Han har også tjent opp en solid formue på investeringer i eiendom, skriver Dagbladet.

Bjørn Dæhlie hadde ved utgangen av 2012 en formue på 225 millioner. Han har gjort suksess med egen kleskolleksjon, og har de siste årene satset sterkt på eiendom. Tidligere alpiness Lasse Kjus følger på tredjeplass med 67 millioner. Kjus solgte i 2012 retten til merkevarenavnet «Kjus» til den sveitiske klesprodusenten LK International. Dette har altså gitt ham betydelige kroner i kassa.

- Egentlig var jeg ikke så lysten på å selge merkevaren, men vi kom til et breaking point hvor det ble spørsmål om det var riktig at jeg skal sitte på merkevarenavnet og dermed verdien, eller at verdien skal ligge der verdiene skapes, i selskapet. Skulle vi satse videre sammen, måtte navnet være en del av selskapet, sa den tidligere alpinisten til DN i 2012.

Rik på langrennsbølgen
Odd Martinsen, eller stafett-Martin som han så ofte ble kalt, er også blitt en gjenganger på disse listene. På begynnelsen av 80-tallet var Fischer på jakt etter ny norsk importør, og Odd Martinsen fikk jobben. Selskapet ble kalt Finor, og slo seg ned i Nittedal. Der har familiebedriften holdt til siden 1983. Han står nå oppført med en formue på 50 millioner kroner. Hans datter, og tidligere skiess Bente Skari, har også en betydelig formue å vise til. Det er sønnen Harald som er daglig leder av selskapet Finor. Bente Skari har en eierandel, men er ikke med i den daglige driften. Odd Martinsen overlot mesteparten av selskapet til arvingene i 1998. Selv har han tittelen arbeidende styreleder.

Her er et utvalg av gamle idrettsnavn:

DN.no tar forbehold om at listen kan inneholde feil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.