En av de beste aksjemeglerne hos oss i Norse sa en gang noe fornuftig som jeg bet meg merke i: «Du har 1000 muligheter hver dag til å velge ikke å bli rik», og han refererte til alle de små valgene som enten bringer deg nærmere eller lenger fra suksess. Treningsuksess handler om de samme små valgene hver dag, annenhver dag eller hver tredje dag, avhengig av hvor ofte du trener. Det er så utrolig lett å la være, spesielt når det er mørkt og kaldt ute.

 

Jeg har mange svakheter, men én ting kan ingen kan ta fra meg: Jeg gjør mitt ytterste for å velge å trene, selv om det føles tungt. Det er ikke slik at en såkalt ”supermosjonist” (jeg kan ikke fordra uttrykket) alltid har lyst til å trene – langt i fra. Det er så utrolige mange økter jeg hater før start. Det er bra med å melde seg på konkurranser av noe slag (for meg er det Norseman). De får deg ut på de treningsøktene du ellers ville latt være. Så hvis du har et mål om å trene mer – meld deg på et skirenn, et løp eller en triatlonkonkurranse. Nesodden Tri er et fantastisk og lett tilgjengelig arrangement som ikke blir utsolgt på 11 sekunder for de som vil prøve seg.

Desember ble en bra treningsmåned for meg fordi jeg valgte å nedprioritere det ”utenomsportslige” (det som ikke har med jobb, familie eller trening å gjøre) til et minimum, hvilket jeg trives svært godt med. Hva stod på treningsmenyen i desember?

 

Jeg kjøpte en fødegave til min kjære samboer som jeg heldigvis får lov til å låne og som har vært min reddende treningsengel i de mest travle periodene: En fabelaktig tredemølle som ikke var skrekkelig dyr og ikke tar fryktelig mye plass. Et meget fornuftig gavekjøp, spør du meg. Som følge av begrenset med tid, kjører jeg et løpsopplegg med tre til fire harde intervalløkter i uken (både farts- og bakkeintervall) hvilket jeg har hatt bra sukess med. Jeg konstaterer at mange mener man ikke bør kjøre såpass mye intervaller kombinert med mye mengde, men det fungerer så lenge jeg trener variert.

DN fulgte Martinussen en dag på jobb: Meglersjef, familiemann og topputøver

I tillegg fikk jeg god bruk for månedens nyervervelse; en spinningsykkel. Jeg har aldri vært noen ivrig syklist og jeg har i hvert fall ikke holdt sykkelformen vedlike vinterstid. I år blir det andre boller, og terskelintervaller på sykkel har åpnet en ny verden for meg.

I tillegg kom skisesongen så smått i gang, først i form av stakeintervaller på stakemaskin. Jeg har lenge vært usikker på hvor god effekt man får av disse stakemaskinene, men om ikke annet må det være brukbar styrketrening. Utendørs skidebuten kom med Sparebank 1 Skimaraton på Beitostølen første helgen i desember, der jeg ble spurtslått av langløpsdronningen Sandra Hansson (eller lot henne komme litt foran som en real gentleman).

 

For å opprettholde treningsmotivasjonen gjennom året har jeg tro på ikke bare å løpe, sykle og svømme. I vinter er planen å bruke ski og skirenn som en viktig ingrediens i treningen. I januar blir det oppkjøring til skirennet Marcialonga, som går av stabelen i slutten av måneden.

I tillegg er januar en viktig jobbmåned. Etter min oppfatning er det alfa omega å få en god start på det nye jobbåret. Januar er også siste måned med samboer i permisjon. Derfor har hun vært så raus at hun nesten har innvilget «carte blanche» ift jobb og trening. Det blir på ingen måte helt galimatias – tid med familien skal prioriteres - men januar blir et hardkjør både på jobb og trening. Trenings-/konkurranseplanen for januar ser ut omtrent som følger:











Andreas Martinussen (28) er meglersjef i Norse Securities og satser hardt mot ekstremkonkurransen Norseman som arrangeres i august. Han har samboer og ett barn, og tror selv han er av 1984-modellene i landet som har vært minst på byen. Følg ham på DN.no/DN Aktiv fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.