Petter Northug blir ikke en del av det norske langrennslandslaget før skisesongen er i gang i november. Det melder flere medier onsdag formiddag. Det er imidlertid ingen som har bekreftet dette ennå, men etter det både Aftenposten og VG erfarer vil Petter Northug fortelle at han går ut av landslaget, og inngår en avtale med sponsorselskapet «Nye Høyder» som han skal samarbeide med.

Klokken 1500 er det pressekonferanse i regi av Skiforbundet.

Omfanget av avtalen er ikke kjent, men Northug vil stå uten hjelp fra det medisinske og fysiologiske støtteapparatet til Skiforbundet.

- Nei, han får ikke bruke Perry. Og Perry kan ikke frigjøres eller kjøpes fri til oppdrag fra Petter. Velger han å stå utenfor landslaget, så er han utenfor landslaget. Perry har mer enn nok å gjøre på landslaget. Han er ansatt hos oss, sier Skinstad til VG.

Som DN tidligere har omtalt vil ikke Northugs avgjørelse bety noe for samarbeidet mellom hovedsponsor Aker og NSF. Han mister også støtte fra Olympiatoppen.

- Dette vil uansett ikke få konsekvenser for vårt samarbeid. Vi er stolt sponsor av fellesskapet i Norges Skiforbund. Dette laget består av 24 landslagsløpere og verdens beste støtteapparat, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.