Søndag avsluttet han med å vinne minitouren i Sverige. Dermed vant han også verdenscupen sammenlagt for annen gang.

Sesongen har blant annet gitt ham fem verdenscupseirer, to VM-gull og ett VM-sølv.

Og ikke minst blir han husket for å ha gått noen voldsomt imponerende skirenn: Som da han vant 15-kilometeren i VM, som da han vant sprintene i Sotsji, Drammen og Stockholm og som da han vant 15-kilometeren i klassisk i Lahti.

Høydepunktene har stått i kø for ham. Kun i Tour de Ski mislyktes han. Det er ikke gitt at han noen gang kommer til å vinne der.

Annerledes

I den kommende sesongen blir heller ikke Tour de Ski like viktig for ham.

– Det er OL bare hvert fjerde år, og da blir Touren en vei mot OL. Kanskje jeg satser for fullt på Tour de Ski 2015 igjen. Da er det VM-sesong.

Nordtrønderen fikk en bil en bil som premie søndag, i tillegg til krystallkula. Bilen ga han bort til pappa John Northug. Hva som skjer til neste sesong, har han ikke tenkt for mye på.

Påsto han.

– Vi får analysere denne sesongen først, finne mine svakheter og tenke ut hva vi kan gjøre til neste sesong. Nå skal jeg nyte dette og kose meg for å finne motivasjonen fram til høsten. Jeg tror at jeg er der jeg skal være, sa Northug.

Ikke tid

Han skal også forsøke å finne roen til å tenke igjennom det han faktisk har fått med seg de siste ukene.

– Jeg har ikke hatt tid til å fordøye inntrykkene fra VM ennå. Straks VM var over begynte jeg å tenke på hvordan jeg kunne vinne verdenscupen sammenlagt.

Sesongen er heller ikke helt over på ham. Fortsatt er det noen skirenn på plakaten.

Torsdag eller fredag til uken reiser han til Hemsedal i forbindelse med et sponsorarrangement.

– Og jeg går lagsprinten sammen med Tomas (lillebror Northug) i NM del to. Kanskje går jeg også femmila om kroppen føles god nok, sa Northug, som også skal gå turløpet Skarverennet i april. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.