Dagbladet skriver at Northug signerte kontrakten tirsdag, dagen før han reiste til Las Vegas for å spille poker-VM.

Dermed er det også slutt på diskusjoner om Northugs landslagsframtid. Tidligere har det vært spekulasjoner om 26-åringen ville gå for et privatlag.

– Jeg gjør dette for å slippe spekulasjoner. Det er ingen tvil om at jeg finner det beste støtteapparatet og treningsmiljøet på landslaget, sier Northug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– Det har aldri vært aktuelt med noe annet enn dette. I dag er også miljøet og sparringpartnerne på allroundlaget viktig for meg. Jeg ser fram til mange mesterskap med det norske flagget på brystet, legger trønderen til.

Ifølge Dagbladet stilte Northug som krav at han fikk ha med seg smøreren Perry Olsson videre.

Til 2016
Tidligere har det vært snakk om at Northug ønsket seg en treårskontrakt, men nå skal han fortsette på landslaget til 2016.

– Det skyldes at Petter har et sterkt ønske om å vinne det første Tour-verdensmesterskapet, som det er planer om å arrangere i 2016, sier manager Lars Gilleberg til Dagbladet.

– Jeg er glad for at Petter topp motivert for videre satsing, og jeg håper virkelig det blir et Tour-VM i 2016, slik at Petter har noe å satse mot også etter Falun-VM i 2015, sier langrennssjef Åge Skinstad til avisen.

Fornøyd skipresident
Den nyvalgte skipresidenten Erik Røste er også glad for at Northug fortsetter på landslaget.

– Vi har lange tradisjoner for og svært gode erf#229er med landslagene innenfor alle våre seks grener. Den baserer seg på at fellesskapet er avgjørende for gode individuelle prestasjoner, og at de beste utvikler hverandre. Derfor er det svært gledelig at Petter Northug jr. har skrevet en langsiktig avtale med NSF hvor alle spekulasjoner rundt dette legges dødt, sier Røste. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.